perjantai 16. syyskuuta 2016

Tablettien tarina

Pitkästä aikaa taas päivitän blogiani. Täällä ollaan, vaikka postaustahti onkin hitaanpuoleinen. Olen ajatellut pitää blogin tiiviisti virkkaustöissä ja blogi on päivittynytkin sitä mukaa kun jotain julkaistavaa tulee. Lapset, koti ja piha on pitänyt huolen siitä, ettei paljon luppoaikaa ole jäänyt.         Kesälomareissulla Varkaudessa ostin käsityöliikkeestä harmaata kierrätyspuuvillaa ajatuksissa tabletit keittiöön. 3,5 koukulla malli syntyi tehdessä ja ajatuksena oli lopuksi  tärkätä aluset kovapinttaisiksi.Tässä kätevä tapa päätellä virkkuutyö huomaamattomasti.


Löysin muutamasta paikkaa ohjeet Maizena-tärkille, johon tuli 50g maissitärkkelystä ja 2dl kylmää vettä. Tärkättävä liina kastellaan läpikotaisin ja puristetaan valuvat vedet, liotetaan Maizenavedessä, puristetaan taas ja levitetään pingotukseen. Hieman kuivuttuaan voi silittää kuivaksi.


 Minähän kastelin kaikki läpyskät kertaheitolla ja tein nelinkertaisen satsin tärkkiä. Tärkkäsin yhden ja pingotin muotoonsa (Ikean kaislasta tms punotut tabletit on aika hyviä pingotusalusia, välissä  leivinpaperi). Sitten aloin innoissani silittämään. Kohta kärähti raudanpohjaan kiinni jotain töhnää ja lopetin silitykset siihen. Koitin uunissa 50 asteessa nopeuttaa kuivumista jokusen tunnin ajan. Seuraavana päivänä liina oli niin kuiva että uskalsin irrottaa neulat. Hyvinhän se loppuviimein tärkkäytyi muotoonsa, lopputulos on silti pehmeän tuntuinen, mutta kuitenkin jämähtänyt muotoonsa hyvin. Totesin, että meidän ruokapöytään turhan riskialtis tabletti, kaavailin enempi jotain kovapintaiseksi tärkättyä tablettia, josta saisi ruokatahroja ehkä pyyhittyä pois.

 Noh, jääköön pöytäliinaksi :D


Piirsin nyt kuitenkin ohjekuvan, josta tuli enempi munanmuotoinen kuin ympyrä. Ohje käy tabletille tai liinalle.

PS. jotain täytyisi keksiä niille kolmelle muulle... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti