keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Pitsimaton ohjeAjattelin väkertää tänne blogiin ohjeen tästä aikaisemman postaukseni pitsimatosta. En tiedä muista, mutta itsestäni on kiva, jos käsityöblogissa on myös konkreettisia ohjeita, eikä pelkästään kuvia omista töistä. Koitan itsekin jakaa aina mahdollisuuksien mukaan jonkunnäköistä ohjetta tekeleisiini. Mitä virkkausohjeisiin tulee, olen laiska kirjoittamaan mitään sanallisia ohjeita. Virkkaan itse mieluummin kaavion pohjalta ja on paljon nopeampaa piirtää ohjeesta kuva, kuin pitkää tekstiä. Koittakaa saada selvää :) Tämä kaavion piirtäminen on selvästi taitolaji, pitää piirtää useammin niin ehkä sekin taito treenaantuu.


Huomioitavaa: Toiseksi viimeisellä rivillä jokaisen pylvään kohdalle tulee yksi pylväs ja jokaiseen 7-ketjusilmukkakaareen tulee 7 pylvästä, mutta kahteen ketjusilmukkakaareen tulee 8 pylvästä. Käytännössä on sama mihin kaariin lisäät ne. Tämä siksi, että viimeisen kerroksen reunuskuvio menee tasan.

16 kommenttia:

 1. Syötävän ihana ohje, kiitos kovasti. Kysyinkin jo facessa kuteen menekkiä. Taidan tehdä harjoituskappaleen pienellä koukulla :)

  VastaaPoista
 2. Trikookuteen määrää on hankala arvioida kun kuteen paksuus vaikuttaa siihen menekkiin aika paljon. Kokeilemalla selviää, kannattaa varata kudetta vaikka hiukan enempi kaiken varalta ettei lopu kesken :)

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis matto! Tämä menee ehdottomasti tehtävien listalle. Sopisi mainiosti tytön huoneeseen. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Mukavaa että ohjeesta on iloa muillekin :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos ohjeesta 👍 Ensimmäinen maatto pian valmis ja seuraava jo suunnitteilla!

  VastaaPoista
 6. Ihana ohje! Pitääpä testata :) muutenkin oli kiva lukea viimeisin tekstisi liittyen elannon hankkimiseen käsityöläisenä! Aivan samoja pohdintoja on menossa nimittäin itsellänikin!

  VastaaPoista
 7. Kiitos :) Kiva kuulla etten ole ainoa joka haihattelee käsityöläisyydestä :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos aivan ihanan maton ohjeesta. Ensimmäinen mattoni valmistui juuri ja hyvä tuli. Ohje oli helposti ymmärrettävä, vaikken juuri ole kuvallisen ohjeiden mukaan ennen virkannut.

  VastaaPoista
 9. Kiva kuulla!:) Hyvä että ohjeesta saa selvän, vaikka onkin käsin piirretty :D

  VastaaPoista
 10. Ihana ohje on! Mä halusin pikkasen isomman ja jakoin vähän omasta päästä.. Reuna olis tarkoitus tehdä sun toisen pitsimaton ohjeella! Kaaviot on mahtavat, paljon helpompi hahmottaa :) Kiva että olet jaksanut piirtää myös meidän muiden iloksi :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos :) Mukavaa että näistä on iloa. Totta puhuen olen laiska kirjoittamaan ohjeita, siksi nämä kaaviokuvat :D Ja ohjeethan onkin sovellettaviksi ;)

  VastaaPoista
 12. Kiitos! Kuvamuotoista ohjetta on todella paljon helpompi ymmärtää, kuin kryptistä salakirjoitusta. Ainakin tällaisen, joka ei ole koskaan virkannut patalappua kummempaa. Upea matto tuli eikä ollenkaan vaikeuksia ymmärtää mitä tehdä! :)

  VastaaPoista
 13. On ollut jo pidempään tekemis listalla. Ootko kokeillut paksulla langalla tekoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! En ole langalla tätä kokeillut. Tulee varmaankin reilusti pienempi, riippuen tietysti langan paksuudesta. Mutta aina kannattaa kokeilla! :)

   Poista