keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Seinätasku


 Kevääseen on mahtunut paljon kaikenlaista,  niin ilon kuin surun aiheita, ja käsityörintamalla on ollut aika hiljaista. Ilon aiheisiin kuuluu muutto omaan kotiin ja sekös on osaltaan kaikkine pakkausrumbineen vienyt aikaa.. Nyt ollaan onnellisesti uudessa kodissa ja tästälähin virkataankin tässä kodissa ;)
    Ensimmäinen virkkaus tähän torppaan oli seinälle ripustettava taskuvaate (ei nyt tullut parempaakaan nimeä mieleen :D). Vessassa on aika vähänlaisesti säilytystilaa ja piti saada jotain pussukan tapaista johon sulloa harjat, voiteet ym pöydältä pyörimästä.

     Aluksi virkkasin suorakaiteen muotoisen takakappaleen taskuille ja kaksi matalampaa taskua, tähän tyyliin:

Virkkasin trikookuteesta 8mm koukulla ensin 23 ketjusilmukkaa + 2 ketjusilmukkaa (1 pp). Sitten 23. ketjusilmukan kohdalle puolipylväs ja siitä jokaiseen samanlainen. Kahdella ketjusilmukalla noustaan ylös (1 pp) ja taas jokaiseen silmukkaan 1 pp, eli yhteensä 23. Käytännössä takakappaleiden ja taskujen leveydeksi tuli 24 puolipylvästä ja korkeus oman maun mukaan. Suosittelisin kuitenkin, että taskuille tekee tarpeeksi korkeutta. Jos niistä tulee kovin matalia, ne alkavat lörpöttää kun laittaa tavaraa sisään.
    Ripustimeksi oli alkuperäinen idea laittaa henkari ja sellaisen tähän voisi hyvin laittaa. Itselläni vaihtui henkari kuitenkin puunpätkiin, jotka kasvihuoneesta löysin. Tilalle kävisi hyvin myös joku käkkärä oksakin. Tätä oksaa varten tarvitsee kuitenkin tehdä lenkit josta tasku ripustetaan oksaan.

 Kun takakappale on valmis, vedetään viimeinen silmukka pitkäksi, oksan mentäväksi. Koukku otetaan poissilmukasta ja viedään seuraavan silmukan alta ja vedetään lanka läpi, jätä kuitenkin edellinen silmukka löysäksi.( Tässä vaiheessa on hyvä työntää oksa silmukan väliin, jottei silmukka kiristy liian pieneksi). Tee piilosilmukka eli vedä seuraavan silmukan alta taas lanka ja vedä se samalla edellisen silmukan läpi. Vedä tämä silmukka taas löysäksi ja työnnä oksaa senkin läpi. Kertokoon kuva tarkemmin. Käytännössä joka toisesta silmukasta tulee löysä lenkki oksalle ja joka toiseen tulee piilosilmukka.

 Lopuksi yhdistin taskukappaleet takakappaleeseen. Kuvat puhukoot taas puolestaan. Yllä havainnollistava kuva, kuinka "ompelin" taskut paikoilleen.Kuvassa siis kahden kappaleen reunat vastakkain.
    Alas lisäsin myös toisen oksan. Oksa ei ole välttämätön, mutta laitoin sen pitämään pussukan "ryhdissä" jottei se täytetyn taskun kanssa pyöristy. Makuasioita siis :)
    Ja tällainen siitä tuli:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti