tiistai 15. maaliskuuta 2016

Kirjovirkattu kori

Pengoin yksi päivä kaappia ja valkkasin sieltä kivat kuteet, joista eka ajttelin lähteä jotain värikästä mattoa väsäämään. Sitten mietin, että mihinkäs se matto oikeastaan edes mahtuisi ja korille taas olisi käyttöä (lasteenhuoneessa on rojua vähän liikaakin). Siitä sitten ajatus oikein isosta korista, johon saisi sitä lelua tungettua piiloon. Ajattelin lähteä kokeilemaan jotain kivaa kuviota kirjovirkkauksena ja Clas Ohlsonilta hain harmaata pyykkinarua. Se on jämäkkää muovinarua ja hintaa rullalle oli alle 4 euroa. Tosin rulla loppui kesken, tähän meni vähän toistakin rullaa. Pohjaan en laittanut narua kulkemaan.  Voisin kokeilla ensikerralla pistää sen jo pohjaankin. Tämän kokoisella korilla ei ole toivoa ilman mitään vahviketta. Pikkukoreista tulee jämäköitä ilmankin, mutta vähänkin isompaan tykkään laittaa narun sisälle kulkemaan. 


 Pohjan virkkasin ns. kahdeksankulmioksi, eli aloitusrenkaaseen kahdeksan silmukkaa, toisella kierroksella lisäys joka silmukkaa, kolmannella kierroksella lisäys joka toiseen silmukkaan, neljännellä joka kolmanteen jne...


Tällaisella kuviolla lähdin koria pykäämään. Malli on oma. Kuvio on kuudella jaollinen, joten on huomioitava, että kierroksen silmukkamäärä on kuudella jaollinen kun lähdet nostamaan reunaa ylös. Lopuksi letitin letit ja pujotin ne sangoiksi reunoille. Letin päät solmin yhteen siäpuolelta. 


 En nyt tiedä kutsuisiko tätä koriksi vai pikemminkin tynnyriksi, mutta olkoon nyt kori. En tullut mitanneeksi koria, mutta kuvasta saa ehkä jonkun käsityksen. Sisällä siis kaksivuotias :)
Lopussa vielä videotutoriaalikooste, kuinka tuo kuvio syntyy.








3 kommenttia:

 1. Vitsit, kiva blogi sulla! Tuli nyt enempikin katteltua :) Ja niin hieno kori! Kiva, että oli videokin, kun mietin mitenkä tuon saa siististi virkattua.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Pitää jatkosakin tehdä noita videoita. Niissä on vaan niiiiiin pitkä latausaika että saa ne ladattua nettiin, kärsimättömältä meinaa mennä hermot.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ees jaksaisi oottaa, että latautuu saatikka jaksais tehä koko videota :D Siksi tykkäänkin paljon, jos joku muu näkee vaivaa :)

   Poista