maanantai 1. helmikuuta 2016

Lampun tuunaus

Sain taannoin äitipuoleltani vanhan kattolampun. Lampun muoviosat oli ajankuluessa haurastuneet ja katkeilivat irti lähes itsekseen. Viime viikonloppuna iski sitten inspiraatio ja kaivoin lampun esiin. 
Irrotin kaiken lukuunottamatt ulointa metallikehää.

Kaapissa oli villasekoitelankaa valmiina (piti tulla tytölle villapaidaksi, mutta..).


Projektin vaikein osuus: mitä kuviota siihen virkkaan? Kerran aloitettuani ja purettuani päädyin tällaiseen. (Kuvio on aloitettu virkkaamaan metallirenkaan yläreunasta alaspäin, joten valmiissa lampussa kuvio on tavallaan ylösalaisin).


Ja tällainen siitä tuli. Ihan kelvollinen, varsinkin jos vertaa edelliseen viritykseen. Lamppu roikkuu nyt keittiön katossa. Langaksi olisi voinut sopia joku ohut trikookudekin, Kude olisi toisaalta tullut painamaan enempi, jolloin kehikkoon olisi varmaan tarvinut jotain lisävahvistusta. Nuo valmiina olleet metallirenkaat on aika ohuenlaisia nimittäin. 
Lampusta tulee ainakin kivan pehmeä valo.


Loppukevennykseksi vielä kuva uudesta kavhipannustani.Pannun nuppi oli ongelmallinen, sillä metallisena se oli aina tulikuuma veden keittämisen jälkeen. Sitten tuli idea virkatusta pallosta. Nyt ei ainakaan näpit pala :D 


3 kommenttia:

  1. Lampunvarjostimesta tuli kaunis! Kiitos virkkausmallista, tuollaisen voisin virkata meillekin. Ja kahvipannun nupista tuli hauska :)

    VastaaPoista
  2. Lampunvarjostimesta tuli kaunis! Kiitos virkkausmallista, tuollaisen voisin virkata meillekin. Ja kahvipannun nupista tuli hauska :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos :) Tämä oli mukavan nopeatekoinen. Riittää kärsimättömälläkin virkkaajalla (kuten minulla) kärsivällisyys loppuun saakka :)

    VastaaPoista