perjantai 26. helmikuuta 2016

Karnaluks

Pääsin minäkin eilen viimein tutustumaan Karnaluksiin, kun lähdimme extempore Tallinnanristeilylle. Karnaluks ei tarvine esittelyjä, ainakin se käsityöläisfoorumeilla on tunnettu paikka. Itse päätin suunnistaa sinne kävellen lyhyintä reittiä. Matkaa terminaalilta oli n. 1,5km ja hyvillä kengillä matka taittui äkkiä. Olin varautunut ennakkotietojen perusteella että paikka olisi vaikea löytää. Sinänsä reitti sinne oli helppo kun oli karttaan merkitty reitti, mutta itse liike oli kyllä hyvin piilossa. Pääovilla lukee pienellä Karnaluks ja kaksi ja puoli kerrosta portaita ja parit ovet, niin oltiin perillä. Olin matkarattaiden kanssa liikkeellä ja oli hommansa kivuta ylös, mutta päästiin kuitenkin. Yhtään isompien rattaiden kanssa en lähtisi, sillä portaat käy aina vaan vaikeammiksi ja liikkeessä on aika ahdasta liikkua. Matkarattailla mahtui kulkemaan ns. pääkäytäviä pitkin ja pienimpiin puikahdin vain itse. Ja olihan siellä vaikka mitä! Itselläni oli listalla tarvittavat jutut, jotka ensin kiersin etsimässä koriini. Sen jälkeen katselin muuta. Tänne ei kyllä kiireessä kannata tulla :D 


Tukkukauppa oli täynnä jos jonkinmoista ompelutarviketta, kankaita, neulonta- ja virkkaustarpeita sekä monet hyllyt lankoja. Lankahyllyjen välistä löytyi myös trikookudelaatikot sekä hylly ontelokuteita. Ontelokuteet oli n. 13e/kg ja trikookuteet 4,32e kilolta. Ja pakkohan sitä kudetta oli tuohon hintaan ostaa :) Trikookudevalikoima oli aika suppea, mutta löysin usean pussin samaa mustaa kudetta. Tai se näytti mustalta, mutta kotona enemmänkin tummanharmaalta. Ja hyvä niin. Kudetta tuli yhteensä 6,5 kiloa ja hintaa vähän alle 30e. Hyvät kaupat mielestäni :)
PS. Kassatoiminta oli hyvin hidasta. Heillä ei ilmeisimmin ollut käytössä mitään viivakoodisysteemiä, vaan jokaista tuotetta tutkittiin ja naputeltiin pitkään.


 Tässä vielä koko saldo. Listallani oli lähinnä ompelujuttuja kahta projektia varten. Pari virkkuukoukkua otin kokeiluun. Olisi pitänyt kahmia niitä enemmänkin 70sentin kappalehinnalla! Kaiken tämän sai alle 45 eurolla, joista siis kudesatsi oli suurin menoerä. Piti jo illalla keriä eka vyyhti ja aloittaa virkkaus, mitäpä muutakaan kuin mattoa :D Idea on keittiönmatosta mielessä joten se pitää saada :)

2 kommenttia:

  1. Voi kun pääsisi taas Karnaluksiin sekoamaan! :D Suosittelen kuteille huolellista kastelua ja tuuletusta. Ainakin pari vuotta sitten oli todella pölyävää sorttia. :)

    VastaaPoista
  2. Minäki oon suunnitellu jo seuraavaa matkaa :D Huomasinkin että pöllyää. Pitää koittaa noita :)

    VastaaPoista