lauantai 8. heinäkuuta 2017

Pannulaput

Minulla oli puuvillalankoja tuhottavana ja ajattelin, että olisi kiva virkata patalaput. Mieleeni tuli "ne perinteikkäät patalaput" joihin olen joskus törmännyt ja ajatellut tekeväni joskus sellaiset. Hetken googlettelun jälkeen löysinkin ohjeet näihin lappusiin, Eeron pannulappuihin nimittäin. Näissä on mielestäni jotain retrohenkistä ja oli hauskat tehdäkin :)
 En viitsi piirtää mitään ohjetta tähän, koska täällä on jo hyvä kaaviokuva. Yksi patalappu syntyy siis kahdesta kaavion mukaan virkatusta lappusesta, jotka virkataan reunoista yhteen, ja lopuksi kirjotaan langalla tuo kuvio valmiisiin langanpaikkoihin. Lankana käytin Dropsin cotton lightia ja koukkuna 3 mm. Reunukseksi virkkasin valkoisella ensin yhden kerroksen kiinteitäsilmukoita ja seuraavan kerroksen jokatoisen kiinteänäsilmukkana ja jokatoisen ketjusilmukkana (ks - kjs - ks - kjs - ks..). Loppukoristeluun menee yllättävän paljon lankaa, joten sitä kannattaa ottaa reilusti, jottei joudu koko ajan jatkamaan lankaa uudella pätkällä.
   Näistä tuli aika maltillisen väriset. Ilme muuttuu värikkäämmillä langoilla. Myös etu- ja takakappaleesta voi tehdä eriväriset - kun väri kyllästyttää, käännä lappu seinustalla toisin päin :)Lämpimiä kesäpäiviä kaikille :)


4 kommenttia:

 1. Onpa kerrassaan kauniit pannulaput! Täytyy yrittää väkertää jotain samantyyppistä omaan keittiöön :)

  VastaaPoista
 2. Moikka! En tiedä seurailetko näitä kommentteja kuinka tiuhaan, mutta onko sulla vielä tallessa ohje näihin patalappuihin? Linkin kautta ohjeeseen ei päässyt, koska blogi näkyi vain kutsutuille lukijoille. Mietin, että kuvan perustella voisi kyllä yrittää itse kehitellä jotain samantyyppistä, mutta sen verran harvoin tulee virkattua että pakko kysyä ohjetta sinulta ensin :D

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Aa, se ei enää toimi. Löysin tällaisen kaaviokuvan pinterestistä tähän malliin. Linkkaan sen tähän, toivottavasti onnistuu :D https://pin.it/1Dbhl1d

  VastaaPoista