maanantai 24. huhtikuuta 2017

Aurora -matto


Pitkällinen projekti on vihdoin päätöksessä. Aloitin tämän mattomallin suunnittelun lokakuussa, jolloin mainostinkin sitä facebooksivullani :) Tämänkertaisen mattoprojektin työmäärä vähintäänkin tuplaantui edellisiin, sillä testimaton ja varsinaisen maton jälkeen kirjoitin työstä sanalliset ohjeet suomeksi ja englanniksi ja piirsin vielä kaakiokuvan. Voisi sanoa, että sanallisten ohjeiden teko on hieman pitkäveteistä, olen harrastanut tähän asti kuvallisia ohjeita. Ohjeviidakon selvittely englanniksi on myös ihan mielenkiintoinen kokemus :D Tällä kertaa panostin myös siihen piirtämisosioon. Latasin nimittäin Crochet charts - ilmaisohjelman, jolla saa piirrettyä asiallisen näköisiä kaavioita. Käsin piirtäminen on tosin rutkasti nopeampaa, mutta lopputulos palkitsee? :) 


Maton nimesin Auroraksi. Se on tehty paksusta trikookuteesta 10 mm koukulla. Halkaisijaa tuli 165 cm ja painoa taisi olla 5-6 kiloa. 

Tähän asti olen jakanut ohjeitani ilmaiseksi täällä blogissa. Ajattelin tällä kertaa tehdä poikkeuksen ja laittaa ohjeen myyntiin pienellä hinnalla. Kuteet ym materliaali ei ole ilmaista ja ajattelin, että pienikin apu käsityöharrastukseni ylläpitoon on tervetullutta. Ohjeen olen julkaissut Ravelryssä (linkin takana ostettavissa oleva ohje). Ohje on PDF tiedostona, joka sisältää siis kirjalliset ohjeet suomeksi ja englanniksi sekä tuttuun tapaan kaaviokuvan koko matosta, tällä kertaa tietokoneella piirretyn, ei mitään käsintöherryksiä :) Tämä on myös toisella tapaa uusi kokeilu, sillä olen ensikertaa Ravelryssä julkaisemassa mitään, ja harjoittelen siis myös sitäkin samalla. Ravelrystä ostaessa ja maksaessa tarvitsee olla visa tai paypall, mikä on minusta pieni miinus, sillä kaikilla ei kyseisiä välineitä ole. Siksipä ohjeen saa tilattua minulta myös suoraan sähköpostin välityksellä. Jos haluat ostaa tämän ohjeen, laita viesti virkattukoti@gmail.com ja saat maksuohjeet suoraan tililleni. Hinta on 3,50e ja lähetän sähköpostin kautta PDF tiedostona saman ohjeen, joka on Ravelryssä. 


Tämä kuvissa näkyvä Aurora-matto menee myyntiin, sillä itselläni ei ole tällä hetkellä sille paikkaa, enkä viitsisi nättiä mattoa sulloa vaatehuoneen perukoillekaan :) Mikäli olet kiinnostunut tästä matosta, laita viestiä sähköpostiin virkattukoti@gmail.com. Laitan tuonne sivun yläpalkkiin vielä erikseen myynti-ilmoituksen. Ilmoitus löytyy täältä.

4 kommenttia:

  1. Vau! Todella upea matto! On varmasti ollut tekeminen, itse olen virkannut yhden isomman maton ja ei tainnut olla jännetupentulehdus kaukana! :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Mulla jotenkin peukalo rasittuu eniten, se oli välillä kyllä kovilla :D

    VastaaPoista