tiistai 20. joulukuuta 2016

Pyyheripustimet


 Tässäpä nopeasti valmistuvaa pikkunäperreltävää. Jos kotoasi löytyy verhotangon ripustimia ja ohutta lankaa, materiaalitkin on jo valmiina :) Helmet on kiva lisä, onnistuu ilman niitäkin.

  

Tarvitset siis verhotangon ripustimesta renkaan sekä siitä irrotettavan nipsupään (vai mikä onkaan :D). Renkaaksi käy toki myös muut renkaat, esim askarteluun tarkoitetut puurenkaat.


 Solmi ja kieritä lanka hyvin klipsuun. Virkkaa muutama ketjusilmukka (3-4) solmun ympäriltä. Tässä vaiheessa kannattaa aloituslankakin virkata mukaan, jotta saat sen myöhemmin helposti pääteltyä.


 Aloita virkkaamaan kiinteitä silmukoita renkaan ympärille. Alla oleva kuva puhukoot puolestaan.


 Virkkaa rengas tiiviisti täyteen ja lopeta piilosilmukalla ekaan silmukkaan.


Virkkaa kiinteä silmukka jokatoiseen silmukkaan. Tarkista tällä kierroksella että silmukoita tulee 3 jaollinen määrä miinus 1 silmukka. Lisää silmukka-pari sen mukaan, jotta saat oikean määrän. Lopeta kierros piilosilmukalla.
Aloita seuraava kerros virkkaamalla 6 ketjusilmukkaa, jätä kaksi silmukkaa väliin ja tee kolmanteen kiinteäsilmukka. *Tee 5 ketjusilmukkaa, jätä 2 silmukkaa väliin ja tee kolmanteen silmukkaan kiinteäsilmukka.* Jatka kierros loppuun näin. Päätä piilosilmukalla.
Viimeinen kerros. Virkkaa jokaiseen ketjusilmukkakaareen 8 kiinteääsilmukkaa, tee piilosilmukka edellisen kerroksen kiinteänsilmukan varteen. Kun kierros on valmis, katkaise lanka n. 50 cm päästä, jotta se riittää ripustuslenkin tekoon. Solmi langan pää ja pujota renkaan viertä kiinteiden silmukoiden sisällä vastakkaiselle puolelle rengasta (eli sinne, mihin ripustuslenkki tulee). Tee taas tukevat solmut. Tässä vaiheessa jos sinulla on helmiä, pujota jokunen langan juureen ennenkuin virkkaat ripustuslenkin. Jos omaat pienen neulan jolla saat pääteltävän langan pujotettua helmiä pitkin alas niin hyvä. Jos et, päättele lanka ketjusilmukkalenkkiin nätisti. Muista kuitenkin solmia ensin hyvin, ettei ala purkaantua. Jos et omista helmiä, virkkaa sopivan kokoinen ketjusilmukkalenkki ripustimeksi. Muista tehdä ripustuslenkistä tukeva päättelyineen. Mikäli haluat vahvistaa ripustuslenkkiä, virkkaa ketjusilmukkalenkin ympärille kerros kiinteitäsilmukoita.Nämä ovat kivoja myös lahjaksi tai viemisiksi muuten vaan :)
Ps. Hyvää joulunodotusta kaikille, enää ei montaa yötä olekaan :)

2 kommenttia: