perjantai 8. syyskuuta 2017

Säde-matto


Sain ilokseni tehdä yhteistyötä Lanka&Tekstiilin kanssa ja pääsin suunnittelemaan heille uuden mattomallin. Olen oikein innoissani tästä projektista :) Lanka&Tekstiili oli nimenä minulle ennestään tuttu, mutta uutta minulle oli, että he valmistavat kotimaista ontelokudetta ainoina Suomessa. Aloin suunnittelemaan heille pyöreää isohkoa mattoa ja jotain uutta ideaa siihen piti saada.




 Mallin idea on keskustasta reunoille lähtevät pitsisäteet, ja nimekseen matto saikin Säde. Maton kokoa on helppo muokata mieleisekseen lisäämällä tai vähentämällä kerroksia. Jos kerroksia vähentää, lopputuloksesta tulee "pitsisempi" vaikutelma. Mitä isomman matosta tekee, sitä selvemmin säteet tulevat esiin. Tämän maton halkaisijaksi tuli 165 cm. Matossa olen käyttänyt Lanka&Tekstiilin normaalipaksuista (8 mm) ontelokudetta ja 7 mm koukkua. Kudetta meni n. 4,5 kg. Väriksi valikoitui roosa. Väri on oikeastaan aika marjapuuron värinen ja sopii kivasti tyttöjen huoneeseen. Mitäs tykkäätte? :)

 Ohjeeseen tein sekä sanallisen ohjeen että kaaviokuvan. Ilmainen ohje on nyt julkaistu Lanka&Tekstiilin sivuilla ja löytyy täältä. Kuulen mielelläni teidän mielipiteitänne, joten kommentit alle ovat tervetulleita :)






4 kommenttia:

  1. Vau, aivan upea matto! Olenkin etsiskellyt hyvää ohjetta ja tässä se taisi nyt tulla! Uskomattoman upea.

    VastaaPoista
  2. Upea niin kaunis malli .. Kiitos ja eikun tekemään ....

    VastaaPoista