tiistai 26. joulukuuta 2017

KalevalaCal -peittoprojekti

Tämän vuoden syksyllä alkoi Kalevala Cal-projekti, johon minäkin innoissani osallistuin. Ideana oli virkata joukolla Kalevala-aiheinen peitto 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Peitto koostui 24 erilaisesta palasta (+4 bonuspalasta) ja ohjeet niihin julkaistiin 2 palaa viikossa -tahtia. Palojen ohjeet ja muu info löytyy tuon linkin takaa, joten sen pääsee virkkaamaan vieläkin jos mielii.


  Oli mielenkiintoista osallistua tähän. Harvoin virkkaan mitään valmiista ohjeesta, joten oli tavallaan jännää tehdä suoraan ohjeen mukaan paloja. Täytyy kyllä myöntää, että sanallisten ohjeiden tavaaminen turhautti ajoittain, ja välillä katsoin kuvasta mitä seuraavaksi virkataan. Kiitokset kaikille kaaviokuvan laatineille, se säästi aikaa (ja hermojakin :D) monessa kohtaa. Palat oli siis eri suunnittelijoiden tekemiä ja ohjeetkin vaihtelivat sen mukaan. Sikäli kaikki ohjeet oli kyllä perusteellisia videoineen kaikkineen, vaikka kaaviokuvaa ei kaikista ollutkaan; sen takia ei kannata jättää tekemättä :)


  Oma projektini laahasi hiukan jäljessä, kun sattui olemaan muutakin projektia meneillään samaan aikaan. Reunus on hieman sovellettu alkuperäisestä. Tein oman peittoni luonnonvalkoisesta 7-veljeksestä ja nallesta. Ajattelin, että peitto olisi ns. neutraali värityksiltään ja käy sisustukseen kuin sisustukseen. Toisaalta, tarviiko sen käydä sisustukseen? No, jokatapauksessa, nätti ja ajaton minusta näinkin. Erilaiset värilliset versiot on myös oikein nättejä ja välillä teki kovasti mieli ottaa värejä mukaan; toiset palat suorastaan huusi useampaa väriä tullakseen paremmin oikeuksiinsa.


   Yhdessä virkkaus tuo kivaa "painetta" ja pitää tahtia yllä. Itselläni helposti yksin virkatessa saattaa isojen töiden kohdalla käydä innon lopahdus ja työ jää kesken tai tekoaika venyy vuosiin. Tämä projekti tsemppasi mukavasti virkkaamaan työn loppuun ja hyvässä aikataulussa vielä. Aion ehdottomasti osallistua vielä joskus johonkin CALiin (crochet along), kun sopiva projekti sattuu eteen :)

Ajattelin nostaa peitosta esiin muutaman palan. Ensimmäiseksi mainitsen Mielenkiintoisin pala: Sotkan pesä. Tätä oli kiinnostava tehdä. Keskusta koostui erikseen virkattavista munista. Reunus virkattiin reunimmaisien munien ympärille ja keskusmuna kiinnitettiin vikana. Tässä oli myös selkeä tarina Kalevalarunoon, jonka pohjalta pala oli suunniteltu.


Toiseksi mainitsen esteettisin  pala: Ilmatar. Tämä on itsessään kaunis pala, josta voisi hyvin virkata yksinään kokonaisen peiton.Kolmantena pakko mainita hauskin pala: Joukahainen suossa. Tämän palan suossa seisova Joukahainen herätti hilpeyttä :D (ilmakuva Joukahaisesta, keskellä pää ja sivuilla hartiat/kädet).


Ja viimeisenä nostaisin esiin taidokkain pala: Iso tammi. Tässä on keksitty hieno ja hyvännäköinen kokonaisuus. On vaatinut taitoa ja silmää saada tällainen aikaan. Pidän myös tämän palan selkeydestä ja se kuvaa hyvin runoakin, joka tämän palan pohjalla on ollut. Tässä kohtaa sormet syyhysi kaikista koviten tehdä tämä pala värillisenä! Pala tulee kunnolla oikeuksiinsa värillisenä versiona, jossa palan taidokkuus tulee paremmin esille.


Tässä oli omat lempparini. Toki peittoon mahtui paljon hyviä ja mielenkiintoisia paloja, kiitokset siis kaikille suunnittelijoille!

4 kommenttia:

  1. Törmäsin sattumalta blogiisi. Ihana kuulla, että tykkäsit suunnittelemastani Iso Tammi palasta. Kiitos ihanista sanoista :-)

    VastaaPoista
  2. This stitch work is absolutely amazing! I love how delicate the design is, so cleverly crafted. Thanks for the share, hope you have a fantastic rest of your day. Keep up the posts!


    World of Animals

    VastaaPoista