keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Pieni pitsimattoKälylläni oli valmistujaiset ja ajattelin virkata osaksi lahjaa pienen maton. Ajatuksena oli joku simppeli pitsimatto. Mallista tulikin hyvin yksinkertainen, mutta siinä on kuitenkin pitsimaton tuntu. Helppo virkattava myös aloittelijoille :)

 En muistanut mitata valmiin maton kokoa, mutta metrin, ehkä hieman vajaan, veikkaisin halkaisijaksi. Materiaalina taas tämä paksu pehmeä trikookude ja koukku 10mm. Malli on sinällään niin yksinkertainen, että kokoa on helppo jatkaa isommaksikin. Reunakuvio on neljällä silmukalla jaollinen, joten se on helppo istuttaa lopuksi reunalle. Alla on ohjekaavio. Tarkoitus on lisätä kaaviosta PDF-tiedosto sivulleni Ravelryyn, kun sellainenkin on nykyään olemassa (kiitos miehelle vaan :D).

Hyvää kesänodotusta kaikille :)

4 kommenttia:

  1. Paljonko meni trikookudetta ? Niin kaunis, etttä haluaisin tehdä ystävälleni kaasona tuollaisen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! En ottanut tarkempia mittoja ja määriä ylös kun tämä valmistui aika kiireaikataululla 😀 Tässä olen käyttänyt paksua trikookudetta kympin koukulla ja arvioisin että jotain kolmen kilon luokkaa kudemenekki. Jos käytät ohuempaa kudetta, koko jää pienemmäksi. Toisaalta kaava on melko yksinkertainen ja sitä on helppo jatkaa haluttuun kokoon asti :)

      Poista