maanantai 30. tammikuuta 2017

Sydämet pussukassa

 Minulla oli taas toinen työ poikineen kesken, mutta sitten välähti käyttökohde muutamalle puuvillalangalle ja pakko oli tehdä se välissä. Täytyisi varmaan ottaa joku projekti noista kaikista keskeneräisyyksistä.. :D
Joskus muinoin olen nähnyt netissä ideakuvan, jossa pussukan virkkaus aloitetaan suoraan vetoketjusta. Kuvassa alettiin virkata suoraan ketjusilmukoita vetskarin reunaan ja sitä joskus koittaneena totesin, että koukun tarvitsee olla hyvin pieni ja teräväkärkinen. Mitään mahiksia saada edes 2 mm koukkua läpi tuosta reunuksesta :D. Tartuin vetoketjuun tällä kertaa terävän neulan kanssa ja ompelin reunaan aloitussilmukat. Onnistui. Ja sitten vaan virkkaamaan. Eikä tarvitse lopuksi tuskailla, miten sen vetoketjun kiinnittäisi pussukkaan.Jäi varmaan joku boogie päälle näistä sydänlapasista, kun tähänkin piti sydämiä saada :D Hieman muutin sydämen muotoa edeltäjistään. Lankoina käytin Dropsin Muskattia, Cotton lightia ja Katian jotain kierrätyspuuvillalankaa, koukku 3 mm. Värien valitseminen tuotti eniten päänvaivaa. Alla jonkunlainen ohje tähän :)

Sydämet-pussukka
(Drops Cotton light tai vastaavan paksuista lankaa, 3 mm koukku)

Ompele 19-20cm vetoketjun saumanvaroihin aloitussilmukat. Tee tähän kokoon silmukoita yht. 70. Jos teet erikokoisen pussukan, tee silmukoita 16 jaollinen määrä + 6 s (eli esim tässä 4x16+6=70). Molemmissa päissä on aluksi 3 silmukkaa, loput on puoliksi molemmilla sivuilla. Aloita virkkaus päädystä. Virkkaa kaksi ensimmäistä kierrosta kiinteitä silmukoita, älä päätä kierrosta piilosilmukkaan, vaan jatka työtä pyörönä. Tämän jälkeen lisää jokatoisella kierroksella molempiin päätyihin yhdet silmukat lisää yhteensä 5 kertaa, eli 3-., 5-., 7.-, 9.-, ja 11.-kierroksella lisäykset. Lisäysten jälkeen työssä pitäisi olla yhteensä 80 silmukkaa. 
Aloita kirjovirkkaus 4. kierroksella päätysilmukoiden jälkeen kaavion mukaan. Huomioi, että seuraavan rivin sydän alkaa vasta edellisen kärjen kohdalta, jotta valmiissa työssä sydämet näyttää olevan päällekkäin. Jos haluat sydänriveistä erivärisiä, vaihda lankaa rivien välissä.

 

Kun pussukka on valmis, käännä työ nurin, laita alareunat vastakkain ja virkkaa kiinteilläsilmukoilla sivut yhteen. Päättele.  Tämä sopisi esim penaaliksi tai vaikka koukkujen säilytykseen ;)

4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, minäkin tumpelo ehkä osaisin tehdä :)

    VastaaPoista
  2. Osaat varmasti, ja kysyä saa jos ohjeessa on epäselvyyksiä :)

    VastaaPoista
  3. Ihana pussukka!:) Ja sopii hyvin nyt teemaan kun ystävänpäivä lähestyy...

    VastaaPoista